A DA érték (Domain Authority) kulcsfontosságú SEO-metrika, amit a Moz fejlesztett ki. Ez egy 0-100 közötti pontszám, ami jelzi egy weboldal várható teljesítményét a keresőmotorokban. Minél magasabb a DA, annál valószínűbb, hogy az oldal jól rangsorolódik.

Hogyan működik a DA érték?

A DA számos tényezőt vesz figyelembe, de főként a domainre mutató linkek minőségére és mennyiségére összpontosít. Egy magas DA-val rendelkező oldaltól kapott link értékesebb, mint egy alacsonyabb DA-jú oldaltól származó.

Miért fontos a DA érték?

1. Versenytárselemzés: Összehasonlíthatod az oldaladat a konkurenciával.
2. Linképítési stratégia: Segít azonosítani az értékes linkforrásokat.
3. Weboldal egészségének mérése: Jelzi az általános SEO-teljesítményt.

Hogyan javíthatod a DA értékedet?

– Minőségi tartalom készítése, ami természetes módon vonzza a linkeket.
– Linképítési stratégia kidolgozása, fókuszálva a magas DA-jú oldalakra.
– Technikai SEO optimalizálás, például a weboldal sebességének javítása.

DA érték a gyakorlatban

Képzeld el, hogy virtuális asszisztensként dolgozol egy induló vállalkozásnak. A cég weboldala alacsony DA értékkel rendelkezik. Feladatod lehet olyan blogbejegyzések írása, amik értékes információkat nyújtanak az iparágról, ezáltal növelve az esélyt, hogy más oldalak hivatkozzanak rájuk.

Fontos megjegyezni, hogy bár a DA hasznos mutató, nem az egyetlen tényező, amit a Google figyelembe vesz a rangsorolásnál. Mindig a felhasználói élményre és az értékes tartalom létrehozására koncentrálj!

Források:
moz.com
Ahrefs.com
SEMrush

Oszd meg a tartalmainkat, ezzel is segíted a munkánkat!
Niki
Niki

A TOP•VA COO-ja, aki mindig tanul valami újat és szereti megosztani a tudását. Minden érdekli, amivel hatékonyabbá és egyszerűbbé lehet tenni a cégvezetést és jobbá az egyéni- és szervezetfejlesztést.

Articles: 36